Ura e vjetër gjendet në bërthamën e vjetër të qytetit. Meqë lumi e ndan në dysh pjesën e vjetër të qytetit, ura e gurit ka luajtur (dhe luan) rol të rëndësishëm në zhvillimin e tregtisë dhe jetës në përgjithësi, …

Read more

 

“Cleon” Bar-Restaurant ju mirëpret të provoni ushqimet e shijshme, ndërkohë që ju ofron zgjedhjen më të mirë për nje kafe, një drekë apo darkë me familjen, miqtë dhe kolegët tuaj! “Cleon” Restoranti  ju ofron një atmosferë relaksuese me nje …

Read more

 

Xhamia e Sinan Pashës edhe pse nuk është xhamia më vjetër e Prizrenit, ajo pa dyshim është xhamia më e bukur e qytetit dhe më gjerë. Pozita e saj e bën që të dominoj mbi sheshin dhe çarshinë e …

Read more

 

Shatërvani është pikë referente për orientim, lokacioni më i rëndësishëm për shëtitje në qytet dimrit dhe verës, ditës e natës. Shatërvani është krenari e Prizrenit dhe simbol i bukurisë dhe  veçantisë së  këtij qyteti. Gjithmonë kishte rol të rëndësishëm …

Read more

 

Namazxhahu gjendet në anën veri-perëndimore të qytetit pranë rrugës magjistrale Prizren-Gjakovë. Fjala Namazxhah rrjedh nga fjala persiane që d.m.th. vend për falje-lutje. Pas rënies së Prizrenit nën sundimin e Perandorisë Osmane në vitin 1455, Isa Beu që ishte komandant i …

Read more